Mikor elkerülhetetlen a térdprotézis?

térdprotézis

térdprotézis

Az artrózis vagy porckopás és a térdízületi gyulladás, azaz reumás ízületi gyulladás, a térdízület mozgástartományának beszűkülésével, ízületi merevséggel, duzzanattal, gyulladással és fájdalommal járó elváltozások. A helyzetet súlyosbítja, ha túlsúly, előrehaladott életkor vagy túlerőltetés is társul hozzá, ami az ízületet alkotó porcos ízfelszínek károsodását okozza.

Bármi is álljon a háttérben, ha az érintettek nem kérnek szakszerű kezelést, az életminőség jelentős romlására, valamint az ízület teljes leépülésére számíthatnak és ilyen helyzetekben már csak a térdprotézis beültetés segíthet. Többféle térdprotézis beültető beavatkozást ismerünk.

A szánkóprotézis és a térdkalács ízületi protézis nem teljes térdprotézisek, ezek csak egy-egy terület pótlására szolgálnak. A teljes térdprotézis azonban a komplett térdízületet, azaz a combcsont és a sípcsont teljes ízületi felszíneit pótolja. A legjobb eredményeket az izomátvágás nélküli térdprotézis beültetésekkel és a teljesen mértékben egyénre szabott térdműtétekkel érhetjük el.

Az asszisztált OMNIBotics rendszer is segítheti a sebész munkáját, amelyet Magyarországon elsőként Dr. Domán István térd- és csípőprotézis specialista kezdett alkalmazni. A robottechnológia műtéti felhasználása lehetőséget teremt a szalagfeszesség mérésére, a pontosabb protézis beültetésre és a szalagok szimmetrikus helyzetének beállítására. Amennyiben Ön térdfájdalommal küzd, kérjen időpontot személyes vagy online konzultációra!