Mit jelent az alakformáló edzés?

alakformáló edzés

Alakformáló edzés

Edzések hallatán a legtöbben a plusz kilók eltüntetésének módjára gondolnak, esetleg a zsírégetésre asszociálnak. Viszont az alakformáló edzés egyáltalán nem ezekről szól, sokkal inkább arról, hogy tónusossá tegyük az izmainkat. Az álomalkatot minden hölgy szeretné elérni, azonban tartós változás kizárólag teljes életmódváltás révén sikerülhet.

Ennek pedig számottevő szegmense a rendszeres testmozgás. A testünk akkor lesz igazán szép, ha az izmainkat nem fedik zsírpárnák, hanem szépen kidolgozottak, markánsak lesznek. Ebben van nagy segítségünkre az alakformáló edzés. Végezhetjük a konditeremben napi rendszerességgel, de otthon is próbálkozhatunk. A zsírvesztés nem ugyanazt a teljes mértékben kielégítő eredményt hozza, mint az alakformáló edzés.

Sajnos, a legtöbbünknek nincs ideje arra, hogy mindennap edzőterembe menjünk, viszont a mozgás mégis hiányzik, ezért sokan a saját lakásuk falain belül tornáznak. A sportolás egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb módja az otthoni edzés, de azért néhány dologra ebben az esetben is figyelni kell. Előnyei közé tartozik, hogy nem vagyunk időhöz, intenzitáshoz, sem mozgásformához kötve.

Viszont, ha beiratkozunk egy tanfolyamra vagy bérletet váltunk az aerobic terembe, kötöttebbé válik a dolog. Az otthoni edzés legnagyobb hátulütője, hogy hajlamosak lehetünk kihagyni a sportolást. Mivel a tempót, az intenzitást magunk választjuk, így előfordulhat, hogy nem dolgoztatjuk meg úgy magunkat, mint ahogy egy edző tenné. Tehát több előnnyel és hátránnyal rendelkezik az otthoni alakformáló edzés.