Mitől függ a kandalló teljesítménye?

kandalló

kandalló

A tűztér nemcsak látványos, hanem kitűnő hatásfokkal is rendelkezik. A kandalló addig sugározza a meleget, amíg ég benne a tűz. Ez az idő könnyen megnövelhető, amennyiben körbeépíti hőtároló tulajdonsággal rendelkező anyaggal, ilyen például a samott, a kerámia, a csempe, stb. Ezzel a megoldással a fa leégését követően még 3-5 órán keresztül hőt bocsájt ki az átmelegedett burkolóanyag.

Eltérő típusban szerezhető be az efféle fűtőberendezés. A vízteres változat óriási népszerűségnek örvend, hiszen a radiátorokra kötve képes a lakás minden szobáját fűteni. A kandalló ebben az esetben a kazán alternatívája lehet. Bárhová beépíthető és külön helyiséget nem igényel. Megőrzi a tűz látványát, ezzel semmihez nem fogható hangulatot teremt az adott helyiségben. A remek füstelvezetésnek köszönhetően, tüzelőanyagtól függetlenül kellemes lesz a levegő.

A teljesítményét, valamint a funkcióit a legnagyobb mértékben a belsejében található betét határozza meg. A vízteres kandalló fa és más tüzelőanyagok felhasználásával egyaránt üzemeltethető.

A kályha vásárlás hamar lebonyolítható

Egy igényesen megépített tűztér növeli az ingatlan értékét. A kályha vásárlás befektetés szempontjából jó döntés lesz. A cserépből kivitelezett variáció hosszútávra jelent kiváló megoldást a fűtést illetően. Jelentős mennyiségű minőségi alapanyag szükséges az építéséhez, ezért az ára nem lesz olcsó, viszont biztosan megtérül, mivel a fatüzelés rendkívül költséghatékony.

A használatához kizárólag légszáraz fát érdemes beszerezni, hiszen csak így lesz kielégítő a hatásfoka. A nyers rönköket 2-3 évig javasolt nedvességtől mentes helyen tárolni. A kályha vásárlás az interneten keresztül is lebonyolítható.

Abban az esetben, ha csak másodlagos vagy kiegészítő fűtőtestet keres, akkor érdemes elgondolkodnia a lemezből előállított variáció beszerzésén. Jó ár-érték arányban juthat hozzá a kisebb tömegű berendezéshez. A tűztere nem nagy, ezért 25 cm-nél hosszabbra vágott tűzifát nem lehet belehelyezni. A felmelegedési ideje gyors, csupán 20 percet vesz igénybe. Kályha vásárlás esetén igényelheti a házhozszállítást is.