Műgyanta padló házilag nehézségek nélkül

műgyanta padló házilag

műgyanta padló házilag

Az epoxy egyedülálló anyag, ami tartós és gyönyörű fényű bevonatot hoz létre. A segítségével a helyiség teljesen átalakul, megjelenik benne egy stílusos fényesség, az elárasztott felület pedig kényelmes a járáshoz, ráadásul sokáig nem kopik. Másik előnye, hogy a vonzó megjelenésű műgyanta padló házilag is könnyen elkészíthető, ha betartunk néhány alapvető utasítást.

Az első lépés a hozzávaló eszközök és anyagok beszerzése, előkészítése. Ehhez megfelelő minőségű kétkomponensű epoxy bevonat, habarcs keverő, hosszú rudakra szerelt hengerek, sarkok nélküli műanyag keverőedények, illetve mélyalapozó szükségesek. Ha a műgyanta padló házilag kerül kialakításra, akkor a nélkülözhetetlen összetevők beszerzése után jöhet a felület előkészítése.

Amennyiben a betonlap új, akkor elég lesz azt leporolni és két réteg alapozóval lefedni. Károsodások, repedések vagy szétmálló területek jelenlétében viszont helyreállítást kell végezni. Azokat a területeket, ahol a beton szétmorzsolódik, cement keverékkel vagy speciális javító vegyülettel kell feltölteni. A hibák kijavítása után a felületet csiszolni kell és porszívóval vagy seprűvel megtisztítani.

A műgyanta padló házilag történő szétterítésekor a felületet legalább 2-3 ember segítségével kell feldolgozni, mert az epoxi keverék gyorsan szárad és kb 30-40 percen belül el kell oszlatni vagy a bekevert anyag kárba megy. Az elkészült bevonat nagyon esztétikusnak és eredetinek tűnik, hiszen nincsenek rajta rések, mint például a csempén. A dekoráció minősége a mester készségétől függ. Bár a műgyanta padló házilag is kivitelezhető, de csak alapos ismeretek birtokában érdemes belevágni.