Nagyon egyszerű a kép alapú keresés

kép alapú keresés

Kép alapú keresés

Előfordul, hogy néha illusztrálnunk kell egy e-mail-t, hátteret keresünk digitális fotóalbumhoz, esetleg a prezentációnkat szeretnénk képekkel feldobni. Ilyen esetekben ajánlott igénybe venni a Google kép alapú keresés lehetőségét a böngészőben. A talált képeket bárhol, bármire felhasználhatjuk, természetesen az adott jogi kereteken belül. Ezért érdemes tisztában lennünk a folyamattal, ami egyáltalán nem számít bonyolultnak. Ahogyan az elnevezésében is benne van, a kép alapú keresés esetén nem kulcsszót adunk meg, hanem egy képet.

A Google rendszere több mint 90%-os pontossággal beazonosítja a kép témáját, felismeri, hogy mi szerepel a fotón és figyelembe veszi a színeket, árnyalatokat is. Érdemes használni, ha személyt, tárgyat, épületet, életképet keresünk, képgyűjteményeket akarunk létrehozni. De felkutatható a képek jogdíjának tulajdonosa és találhatunk jogtiszta, szabadon felhasználható fotókat is. A kép alapú keresés szimpla folyamat, aminek segítségével könnyen elérhetjük a célunkat.

Sok információval szolgál a hogyan.org weblap

Működnek szórakoztató, de ugyanakkor számos hasznos tájékoztatást adó weboldalak, amiket a legtöbben szívesen olvasgatnak. Nagyon érdekesek a hogyan.org cikkei, amelyek remekül alkalmazható tippeket tartalmaznak. A tiszta házról szóló írásban például megtudhatjuk, miként függ össze a fizikai higiénia a mentálhigiénével. A cikk szerint határozottan jelentős az összeköttetés a kettő között. Az, hogy a kinti tér tiszta, átlátható, rendezett, az lelki rendről is tanúskodik.

Persze itt nem a rendmániások természetellenes csillogó-villogó közegére kell gondolni. A hogyan.org oldalon lévő publikációban megjelentek szerint, nem véletlen az, hogy a mentálhigiénés szakemberek gyakran javasolják az érintett pácienseknek, hogy tegyenek konkrétan rendet a közvetlen környezetükben. Ez a dolog tényleg működik, mert gondoljunk csak bele, hogy mennyivel jobban érezzük magunkat a frissen kitakarított lakásban, ahol jó illatok áradnak! A hogyan.org weblapon várják az olvasók véleményét is a témában.