Öntözőrendszer telepítéssel biztosíthatjuk az egyenletes vízellátást kertünkben

öntözőrendszer

öntözőrendszer

A növényeknek rendszeresen szükségük van az éltető vízre, hogy szépen és üdén pompázhassanak a kerttulajdonosok legnagyobb örömére. A napi locsolás azonban nem túl örömteli időtöltés, főleg egy fárasztó nap után, amikor inkább ejtőznénk a kertben és élveznénk annak minden előnyét.

Az öntözőrendszer építés kitűnő megoldás a problémára, ugyanis amellett, hogy leveszi a vállunkról e nemkívánatos tevékenység elvégzését, a növények igényeit maximálisan kielégítve, a legtakarékosabban gondoskodik a locsolás elvégzéséről. Aki picit is járatos a barkácsolás terén, annak nem jelenthet problémát az öntözőrendszer összeszerelése sem, főleg, ha szakértő iránymutatása mellett történik.

A munkálatokat azonban minden esetben egy szakszerű terv készítése kell megelőzze, amit a Vízöntők Bt. cég munkatársai nagy tapasztalattal és hozzáértéssel vállalnak. Abban az esetben, ha elakadnánk a szereléssel, a profi szakemberek telefonon keresztül is segítségünkre lehetnek tanácsaikkal, akár a bonyolultabb alkatrészek összerakásában is.

Az öntözés egyre inkább szükségessé válik

Hazánkban a csapadék mennyisége és időbeli eloszlása cseppet sem mondható egyenletesnek az éghajlati változásoknak köszönhetően. Ahhoz, hogy a kertek, parkok és közterületek zöld növényei mindig kellő mennyiségű nedvességhez jussanak, mesterségesen kell gondoskodni a rendszeres vízellátásukról.

Az öntözés célja tehát a csapadékhiány pótlása, az automata öntözőrendszerek pedig biztosítják a növények legoptimálisabb locsolását, mind időben, mind helyben. Az öntözés nem utolsó sorban egészségesebb környezetet hoz létre, mert a porlasztott vízszemcsék megkötik a levegőben szálló port és polleneket, így megszabadítva az erre érzékenyeket a nemkívánatos hatásoktól.

Az öntözés, attól függően, hogy milyen céllal végezzük, többféle lehet és a locsolási módszerekben is vannak különbségek. Hazánk időjárása tehát egyre inkább indokolja, hogy az általános csapadékhiány és a csapadék egyenetlen eloszlása miatt mesterségesen, öntözés által gondoskodjunk a zöld környezetünk üdeségének biztosításáról.