Precíz felfogatás minőségi napelem tartószerkezettel

napelem tartószerkezet

Napelem tartószerkezet

A napelem panelek telepítése egyre népszerűbbé vált az utóbbi években, főként, miután az energiaválság, mint problémakör megjelent. Ennek sok oka van, de ami a lényeg, hogy a rezsiköltségek hirtelen elkezdtek magasra rúgni, amit a lakosság megpróbált valamilyen formában ellensúlyozni. Az alternatív energiák közül, a szolár panelek kapnak főszerepet, de ezekhez szükség lesz különféle kiegészítőkre. A napelem tartószerkezet nélkül elképzelhetetlen. Általában a lakások tetejére történik meg a hatékony felfogatás.

A dőlésszög és gyakran még a tájolás is éppen ideális ilyen formában. A napelem tartószerkezet alumínium profilokból, lefogató egységekből, csavarokból és más hasonló kiegészítőkből tevődik össze. A prémiumminőségű alapanyagok használatának hála, a stabilitás biztosított, amit még a viharos erejű széllökések sem fognak próbára tenni. Amire viszont megéri mindig odafigyelni, hogy a napelem tartószerkezet felhelyezését képzett szakemberek végezzék. Ezzel fokozható a biztonság és növelhető a teljesítmény.

Miből épül fel a teljes napelem rendszer?

Amint sikerült kiválasztani a stabil tartószerkezetet, máris jöhet a napelem rendszer további részének a beszerelése. Minden a részleteken múlik, ezért megéri a tervező fázisban alaposan utánanézni a lehetőségeknek és előrelátóan választani. Sokan követik el azt a hibát, hogy alábecsülik a fogyasztásukat és utólag kényszerülnek bővítésre. Ez megelőzhető az optimális napelem rendszer felépítésével. A panelek száma mindig könnyen növelhető, de az inverter mérete már kevésbé.

Ehhez kell igazítani a termelő kapacitást, mert a túlterhelt vezérlő gyorsan beadhatja a derekát. A kiépítés során még kellenek kábelek, optimalizáló egységek, elosztók ugyanúgy. A tűzvédelmi egység sem hiányozhat a palettáról. A sziget vagy hibrid hálózatnál az akkumulátor végzi az energiatároló szerepet, amit a napelem rendszer tölt fel. Elég komplex hálózatról van szó, ami kívülről tűnik csak egyszerűnek. Még szerencse, hogy a copygo.hu weboldalon egy helyen megtalálható minden olyan alapvető alkatrész, amire szükség lesz a munka során.