Propoliszos mézet minden házipatikába!

propoliszos méz

Propoliszos méz

Ki ne tudta volna gyerekkorában, hogyha torokfájás vagy köhögés gyötri, hová menjen először? Természetesen a konyhába, ahol egy kanál propoliszos méz gyorsan orvosolta a kellemetlen tüneteket. A propolisz nem dicsekedhet a méz édességével, de hasznos tulajdonságai bőven vannak. Mi lesz az eredmény, ha a propoliszt és a mézet egy készítményben kombinálják?

Lenyűgöző előnyök az emberi egészségre nézve. A propoliszos méz íze nem különbözik a méhek által készített kedvenc desszertünktől. Ugyanaz a sárgás színe, krémes állaga és illatos aromája van. De egy ilyen keverék használata kétszer olyan hasznos, mint bármelyik más méhészeti terméké önmagában. A használata mind belsőleg, mind külsőleg történhet.

Az első lehetőség esetében a felnőtteknek naponta 2-3 alkalommal ajánlott egy teáskanálnyi adagot bevenni belőle. Ugyanakkor a keveréket nem kell egyszerűen lenyelni, jobb, ha a szánkban tartjuk, amíg teljesen feloldódik. A propoliszos mézzel végzett kúra időtartama 5-30 nap, a betegség súlyosságától függően.