Sokoldalúan alkalmazható az ablak klíma

ablak klíma

Ablak klíma

Amikor a felmerülő igények kielégítéséről van szó, akkor megéri alaposan körülnézni a különféle lehetőségek között, amelyek megoldásként szolgálhatnak. E tekintetben a hagyományos légkondicionálókkal szemben, az ablak klíma hatékonyan vethető be. Általában akkor van szükség erre a berendezésre, amikor a több darabból álló termékek nem kerülhetnek szóba.

Műemlék jellegű helyiségek, gyakran cserélt vagy konténer irodák esetében a monoblokkos klímák kielégítik az elvárásokat. Bár a megnevezése másra utalhat, valójában az ablak klíma nem csupán nyílászárókba telepíthető. Egyszerűnek tűnhet, de több funkcióval van ellátva. A légkondicionáló feladatok mellett szellőztetésre, párátlanításra ugyanúgy megfelel.

Ventilátorként szintén üzemelhet. Érdemes figyelni arra, hogy árnyékolható legyen az eszköz a túlhevülés megelőzése végett. Az ablak klíma némi zajterhelést is okozhat, ezért okosan legyen kiválasztva a helye! A kedvező energiaosztályba való sorolása révén, költséghatékonyan üzemeltethető anélkül, hogy megterhelné a kasszát.