Stílusos burkolat a hálós mozaik csempe

hálós mozaik csempe

Hálós mozaik csempe

Amikor burkolni szeretnénk az otthonunk bizonyos részeit, akkor megéri kellő alapossággal odafigyelni arra, hogy pontosan milyen termékekkel tesszük ezt. A jól bevált kiviteleken túl, a hálós mozaik csempe olyan megoldásnak minősül, amivel megéri kalkulálni. Az elnevezését arról kapta, hogy a néhány centiméter átmérőjű elemek egy üveghálóra vannak rögzítve, így egyszerűbbé válik a kivitelezés menete.

Nem kell tehát egyenként felhelyezgetni a falra a darabokat, hanem egyszerre nagyobb felület rakható fel néhány mozdulattal. Ugyanakkor megéri odafigyelni azon alapvető feltételekre, hogy pontosan milyen ragasztóanyag lesz felhasználva, mert a gyakran nehéz lapok idővel elengedhetnek, ha a célra alkalmatlan komponensek kerülnek bevetésre.

Remekül mutat a hálós mozaik csempe

Elég bonyolult lesz kiválasztani a tökéletes hálós mozaik csempét, ugyanis a kínálat ezen a téren hihetetlenül sokrétű. A fürdő mellett, a konyhába, teraszra, előszobába és olykor még a nappaliban is helyet kaphatnak kisebb-nagyobb mértékben ezek a dekorációs elemek. Sok méret és mintázat között lehet válogatni, na és a színvilág egyszerűen pazar.

Kicsit sem meglepő, hogy az ókori rómaiakat is elvarázsolta, ugyanis egészen eddig visszavezethető a parányi csempék alkalmazása. Fontos, hogy csak jól előkészített felületre vihető fel probléma nélkül a hálós mozaik csempe. Ha netán megsérül a tartóháló valamelyik részen, akkor jobb azt mellőzni vagy olyan helyre tenni, ahol nem fog nagyon látszani, mert a síkból való ki- és elmozdulás esélye jelentős ilyenkor. Aprólékos munkát követel, de megéri a fáradságot.