Üzemanyag adalék igen vagy nem?

üzemanyag adalék

Üzemanyag adalék

Sok vita folyik arról, szükséges a járművek üzemanyagához különböző adalékokat tölteni vagy többet ártanak, mint használnak? Egy biztos, az üzemanyag adalék is lehet jobb és kevésbé jó minőségű, tehát valóban körültekintéssel válassz közülük! Weboldalunkon már mi is végeztünk egyfajta szelekciót, hiszen csak jó referenciákkal rendelkező gyártók termékeit forgalmazzuk.

Miért ajánlják a szakértők a különböző üzemanyag adalék használatát? Ezeket a szereket úgy fejlesztették ki, hogy azokat a hiányosságokat küszöböljék ki, amelyeket a nem mindig kifogástalan gázolaj okozhat. Nagyon sok esetben a károsanyag-kibocsátást is csökkentik.

A különféle üzemanyag adalék típusai, egymáshoz képest is igen eltérő összetételűek, a felhasználási területtől, illetve feladattól függően. A bennük lévő összetevők megváltoztatják az üzemanyag kémiai tulajdonságait és pozitívan befolyásolják azokat. Ezeknek a termékeknek a használata a karbantartás folyamataként is értelmezhető, de az autószerelő tanácsát sem árt kikérni.