A hidrofor tartály szerepe a házi vízműben

hidrofor tartály

hidrofor tartály

A házi vízmű rendszer kiváló megoldás lehet a hálózati vízellátással nem rendelkező ingatlanok esetében. Nyaralókban, tanyákon vagy akár állandóan lakott családi házakban is remekül pótolja a hálózati víz hiányát, például a WC öblítést, vagy akár a kerti locsolást illetően is. A házi vízmű legfontosabb részei a szivattyú, az ahhoz kapcsolódó a hidrofor tartály és a nyomáskapcsoló.

A berendezés feladata a víz kiszivattyúzása, tárolása és az adott felhasználási helyre juttatása. A hidrofor tartály elsősorban a kiszivattyúzott vizet tárolja, ezenkívül kíméli a szivattyút, meghosszabbítva ezzel az élettartamát.

A tartály szerkezete erős, strapabíró anyagból kell készüljön, hiszen a feladatát csak így tudja megbízhatóan ellátni, ezenkívül a rozsdásodásnak is ellen kell álljon. A hidrofor tartály készülhet rozsdamentes acélból vagy vaslemezből, helyigény szerint álló és fekvő kivitelben is kapható. Beszerelését mindenképp bízzuk szakemberre, és ügyeljünk rendszeres karbantartására, így biztosíthatjuk berendezésünk hosszú élettartamát.