A karbon vázas kerékpár könnyű és igen strapabíró

karbon vázas kerékpár

karbon vázas kerékpár

Napjainkban már igen sokféle bicikli kapható. Az egyik legkorszerűbb kivitel a karbon vázas kerékpár. A termékcsaládban sokféle modell található, legyen szó az erre a tematikára szakosodott üzletek vagy a kiemelten felhasználóbarát bikelife.hu webáruház kínálatáról.

Ezeknek a kétkerekű járgányoknak a közös jellemzőjük, hogy mindegyik karbon vázas kerékpár igen könnyű, még a legnagyobb méretűek esetében sem haladja meg a jármű teljes súlya a 7 kilogrammot.

Nem városi használatra szánták a gyártók ezeket, hanem kifejezetten a versenyzéssel foglalkozóknak és országúti használatra készítik az ilyen bicikliket.

Elmondható róluk továbbá, hogy igen strapabíróak és időtállóak, kimondottan merevek, de mégis kényelmesek, a terhelhetőségük kiemelten magas, nem hajlanak és nem deformálódnak komolyabb igénybevétel esetén sem. A minimális tömeg mellett, a rezgés elnyelése a legfontosabb funkció. A karbon vázas kerékpár felhozatalában vannak kifejezetten férfiaknak, hölgyeknek és gyerekeknek kifejlesztett darabok is.