A leggyakoribb SEO szakértő nyelvén elhadart átverések

SEO szakértő

SEO szakértő

A piacon gyakorlatilag minden résztvevőnek van egy “ál” variációja is. A webfejlesztők régóta küzdenek azokkal a délibábszerűen feltűnő “gurukkal”, akik valójában csak károkat generálnak, de hasznot nem hajtanak. A SEO szakértő, mármint a gyakorlati életben megmérettetett és elismert szakik világában sem ismeretlen ez a fajta kész átverés show. Mert hogy könnyű más tollaival ékeskedni, felelőtlenül össze-vissza beszélni, meg még könnyebb.

Sokan úgy vélik, hogy a SEO területe és a hozzá kapcsolódó tetemes mennyiségű tudás pillanatok alatt elsajátítható, ami meg mégsem, az a későbbiekben elővakarható, ha épen a szükség úgy kívánja. Csak hogy a szükség olyan tanítások felett nem rendelkezhet, melyeket nem is ismer. Vagyis ezek azok az önjelölt szakemberek, akik hihetetlenül jól adják el a semmit. Tulajdonképpen marketingesként ez akár dicséret számba is mehetne, de ebben az esetben erről szó nincsen. De mit kellene tenned azért, hogy az előre megásott gödröket ügyesen kikerüld, azaz hogy, miről ismerhető fel az álguru?
Ha megkérdezed a kiszemelt szakembertől, hogy mi az, amit tud, akkor már eleve nem jó irányba indultál el az “úton”. Sok beszédnek ugyanis sok az alja. Nem az a fontos, hogy az állítólagos hozzáértő miket tud felsorolni az elméleti tananyagból, milyen tudás-megcsillogtatásra képes és hogy mekkora az idegen nyelvekből behonosított szókincse – ezekkel ugyanis viszonylag sokáig lehet fenntartani, az előre alaposan megtervezett látszatot. Még mielőtt belekerülnél egy soha véget nem érő öntömjénező előadásba zárd el a kimagyarázás útját.

A SEO szakértő a gyakorlat nyelvén beszél! Nem kellenek a szépen megfogalmazott mondatok és kifejezések. Álljon elő a kiszemelted a farbával, azaz mutassa meg mire képes a gyakorlatban, a valóságban. Mi az, amit idáig elért a weboldalak rangsorolásával kapcsolatosan, milyen stratégiákat követett és a te helyzetedre miket tanácsolna. Aki a levegőbe beszél ezen a ponton lefagy, és vagy teljesen gyökértelen, a valódi munka során használhatatlan tanácsokkal rukkol elő, vagy nemes egyszerűséggel öncsalásába törik bele a bicskája. Mindenesetre, ha valódi SEO szakértő ül veled szemben, akkor kitartó ösztönzésedre hiteles, bizonyíték erejű képet kaphatsz a szakember képviselte elméletből fakadó, de gyakorlatban kikristályosított tervekről.