A libidó növelése kiemelt fontosságú

libidó növelése

Libidó növelése

A nemi vágy csökkenése, a tévhittel ellentétben, nem a kor, hanem sokkal inkább a stressz, a depresszió, a túlsúly, a kevés testmozgás, a drog és az alkohol számlájára írható. A libidó növelése szerencsére nem lehetetlen feladat. Temérdek természetes módja létezik annak, hogy visszanyerje a régi önmagát. Az első és egyben a legfontosabb dolog az életmódváltás. Kerülni kell a stresszes helyzeteket, többet pihenni és egészségesen táplálkozni. Érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek magas a kollagén tartalmuk. A görögdinnye, a szerecsendió, a banán, a sáfrány és a szegfűszeg tökéletesen megfelel erre a célra.

A libidó növelése eredményesebb lesz, ha proteinben dús fogások kerülnek az asztalra. A tojás, a baromfi-, a marha- és a bárányhús képes megemelni a szerotonin szintet, ezáltal javítva a kedélyállapotot. A híres maca gyökér is jó választás lehet. A hagyományos orvoslásban szexuális stimulánsként használják ezt az úgynevezett csodanövényt. A rendszeres alkalmazásával fokozható a nemi vágy. A libidó növelése egészséges személyek esetén már 2 hét után eredményes lehet. Az internetes áruházakból könnyedén beszerezhetőek az olyan étrend-kiegészítők, amelyek támogatják ezt a folyamatot. A gyógynövények közül ki kell emelni a görögszénát, aminek a levele kissé kesernyés, azonban főzve egészen finom.

Sajnos az idő múlásával a szervezetben csökken a nemi hormon képződése. A tesztoszteron szint növelése elengedhetetlen dolog, ha szeretné elkerülni az izomtömeg leépülését, az elhízást, a folyamatos fáradtságot és az erekciós zavarokat. Helytelen életvitel mellett, már fiatalabb korban is szükség lehet rá, viszont azt tudni kell, hogy sohasem késő változtatni. Javasolt rendszeres súlyzós edzéseket végezni, hiszen köztudott, hogy az efféle gyakorlatok megemelik a hormonszintet, méghozzá kortól függetlenül. Ha nincs kéznél súlyzó, akkor a fekvenyomás és a guggolás is megteszi. A tesztoszteron szint növelése telített zsírsavak bevitelével is történhet.

Ezeknek alapvető szerepük van a hormonháztartás szabályozásában. A kókusz- és a halolaj mellett, az olajos magvak is sokat segíthetnek. A gyömbért már évszázadok óta használják a tesztoszteron szint növelése céljából. Olyan fontos vegyületeket tartalmaz, amelyek fokozzák a véráramlást és csökkentik a gyulladást. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis remekül passzol teához, turmixhoz és sült ételekhez. A megfelelő minőségi alvás segít fenntartani a hormonegyensúlyt. Egy felnőtt embernek naponta 7-9 óra pihenésre van szüksége. A tesztoszteron szint növelése során javasolt kerülni a túlságosan édes, cukros ételeket.