Igazán takarékos az inverteres klíma

inverteres klíma

Inverteres klíma

A lakás kellemes klímájának megteremtéséhez ma már elég beszerezni egy kiváló készüléket, ami megoldja a feladatot. Természetesen az alapos szigetelés ezt nagyban segítheti, akárcsak az okos teljesítmény kiválasztása. Nem véletlenül keresik mind többen az inverteres klíma rendszereket, amik a régebbi típusokhoz képest, jelentős energiamegtakarítással tudnak működni.

Az elv azon alapul, hogy a megszokott eszközökkel ellentétben, ezek nem egyszerűen csak be- és kikapcsolnak, hanem a pontosan beállított érték elérése előtt elkezdik csökkenteni a kompresszor teljesítményét, amivel állandó, de alacsony szinten fogják tovább végezni a funkciójukat. Az inverteres klíma megoldásoknak hála, folyamatos lesz a komfort és a zajhatással sem kell számolnunk olyan formában, ami zavarna bennünket.

Természetesen az elvárások csak akkor teljesülnek, ha a feltételek is jók. Egy kisebb teljesítménnyel bíró inverteres klíma mindig maximum kapacitással fog üzemelni, így képtelen lesz takarékos formában működni. Tudjunk meg vásárlás előtt minél többet az egységek műszaki potenciáljairól!