A szélvédőmosó folyadék legfőbb jellemzői

szélvédőmosó folyadék

szélvédőmosó folyadék

Mindig fontos, hogy a sofőr megfelelő módon tudjon átlátni a szélvédőn, garantálva ezzel a biztonságos vezetést és forgalmat. Mivel egy rövidebb úton is hamar összekoszolódik a szélvédő, szükség van egy anyagra, ami gyorsan megbirkózik a kosszal. A szélvédőmosó folyadék számos szennyeződést eltávolít, akárcsak az olajat, a kormot, a sót és sok minden mást, ami az üvegre kerülhet.
Nem mindegy persze, hogy télen és nyáron milyet használ az ember. Ugye a melegebb hónapokban a nyári szélvédőmosó folyadék nyugodtan szóba jöhet, de a hidegebb napok eljövetelével csakis a télit szabad használni. A téli szélvédőmosó folyadék meg kell feleljen bizonyos kritériumoknak.

Ami fontos, hogy a szélvédőmosó tartály és a tömlő ne fagyjon meg a nagy hidegben, illetve a fúvókákat is védeni kell ettől. Nyilván mondani sem kell, hogy a folyadéknak sem szabad az üvegre fagynia. Tovább a szélvédőmosó folyadék nem károsíthatja az üveget és annak semmilyen elemét, tartozékát. Mivel lakk felületekkel is érintkezhet, ezért azokkal sem léphet reakcióba.