A textilfesték megújító ereje

textilfesték

Textilfesték

Ön is gondolt már arra, hogy milyen jó lenne egy unalmas ruhadarabot, textilszatyrot, ágyneműhuzatot különlegessé, egyedivé varázsolni? Ennek eléréséhez nagyon jó lehetőséget nyújt a textilfesték. A nevéből is kiderül, hogy ezt a szert pontosan ilyen célból fejlesztették ki, színesebbé teszi az olyan tárgyakat, amelyek textilszövetből, vászonból készültek.

Különféle típusai változatos felhasználási módokat tesznek lehetővé, az pedig, hogy melyikre esik a választása, függ a festeni kívánt felület méretétől, színétől, minőségétől, illetve attól is, hogy mennyire szeretne az apró részletekre is hangsúlyt fektetni.

Amennyiben nagyobb felületet kíván egy adott színnel befesteni, kiváló döntés lehet a spray formájú textilfesték, viszont kisebb, precíz rajzok, szövegek írása esetén a textilfilc sokkal nagyobb segítséget nyújthat. Természetesen, ha még soha nem próbálta ki ezt a technikát, kezdetben érdemes világos felületre felvinni a textilfesték cseppjeit, amíg kitapasztalja, hogy a különböző színek miként hatnak egymásra.