Egy buliból sem maradhat ki a vodka

vodka

vodka

A desztillált italoknak ez a fajtája bármilyen keményítőben vagy cukorban gazdag, erjeszthető mezőgazdasági alapanyagból készülhet. Manapság a legtöbb vodka, amit hagyományosan burgonyából állítottak elő, gabonafélékből, például kukoricából, rozsból vagy búzából és melaszból készül.

A lepárlási folyamatnak köszönhetően a vodka általában kevés vagy semmilyen ízt nem tartalmaz, de ez a különböző módszerektől és a felhasznált összetevőktől függően változhat, ami eltérő aromákat és textúrákat eredményez. A vodkagyártás legkorábbi formája a XIV. századra nyúlik vissza, főként Lengyelországba és Oroszországba, a modern vodka hazájába.

Kezdetben gyógyszerként használták, azonban italként is lassan egyre népszerűbbé vált. Később a lepárlás és a forgalmazás terén elért fejlődésnek köszönhetően a tömegpiacra is eljutott és mindkét fent említett országban nemzeti ital lett. Ha a legjobb italt keresed egy nagyobb vagy kisebb bulihoz, nálunk megtalálod a világ vezető vodkáinak többségét. Mindezt a lehető legalacsonyabb áron.