A Trinát zománcfesték fém- és fafelületekhez

Trinát zománcfesték

Trinát zománcfesték

Festést szinte minden anyag igényel, kültéren és beltéren egyaránt. Ha fém- és fafelületekről van szó, a vízlepergető, átvonó Trinát zománcfesték mindenképp egy remek választásnak számít, hiszen hosszútávon biztosítja a tartósságot és emeli a strapabíró jelleget. A legfontosabb tulajdonsága, hogy taszítja a felületet ért nedvességet, ezért késlelteti az átvont fémfelületek rozsdásodását és persze a fa felületek korhadását.
A Trinát zománcfesték kategóriájának egyik legkedveltebb típusa, arról nem is beszélve, hogy a márka legnépszerűbb termékéről van szó. A festék használata előtt nagyon fontos az előkészítés. Aki azt akarja, hogy a festés valóban tartós legyen, nem szabad elfelejtenie, hogy lényeges az előkészítésnek minden lépését betartani.

Fa esetében kötelező eltávolítani az esetleg nem tapadó régi festékréteget, egy kicsit lecsiszolni fát, majd letörölni a port. Csak ez után jöhet a Trinát zománcfesték. Fémeknél is fontos a port, olajat és kenőanyagokat eltávolítani. A laza, pergő rozsdát vagy régi, nem tapadó festékréteget drótkefével kell alaposan ledörzsölni.