Honnan származik az Absolut Vodka?

Absolut Vodka

Absolut Vodka

A vodka egy víz és etanol elegyéből álló szeszes ital, amely nem tartalmaz élesztőt, zsírt, koleszterint és szénhidrátot sem. Jellemzően a legalacsonyabb kalóriatartalmú alkoholos ital. A legtöbb vodkát gabonafélékből állítják elő, egyik híres fajtája a világhírű svéd Absolut Vodka. Ez a vodka kedvelők körében igazi különlegességnek számító ital a dél-svédországi Ahusból származik, amely térség adja a készítéséhez szükséges búzát és vizet is.

Az Absolut Vodka megszületése a mai nevén 1979-re tehető, addig Absolute Rent Brännvin néven címkézték. A megálmodója, a svéd üzletember, politikus Lars Olsson Smith a vodkakészítés tradícióját követve egy rendkívül lágy és harmonikus itallal gazdagította a szeszes italok palettáját.

Az Absolut Vodka készítése maximális kontroll alatt történik, felhasználva a svéd gazdák által termelt gabonát és az igazi, tökéletes minőségű kútvizet. A svéd vodkamárka azóta a világ harmadik legnagyobb alkoholosital gyártójává nőtte ki magát, jelenleg 126 országban értékesítik a vodka kedvelők legnagyobb örömére.