Méhviasz gyertya számos előnnyel

méhviasz gyertya

méhviasz gyertya

Méhészeti termékek dekorációhoz is? Igen, lehetséges! Nem csupán dekoratív a méhviasz gyertya, de több előnnyel is bír a hagyományos társaival szemben. A méhviasz a méhek építőanyaga, amit saját váladékukból hoznak létre.

Széles körben alkalmazzák, nemcsak gyertyakészítésre, de kozmetikumok és gyógyszerek előállítására is. Kenőcsök, rúzsok, sőt, még rágógumik alkotórésze is. A méhviasz gyertya színe sárgás vagy barna, ezt a begyűjtés időpontja befolyásolja. Lángja melegebb a hagyományos társainál. Színe aranysárga, illata mézes. Fénye meghittséget varázsol az otthonába. Kis füsttel ég, nem csöpög. A méhviasz gyertya nem tartalmaz semmilyen káros anyagot. Olvadáspontja magasabb bármelyik fajtánál, így az égése is tovább tart. A méhviasz rendkívül sokrétű anyag.

Már az ősember is alkalmazta, a középkorban pedig még fizetőeszközként is használták. A rómaiak falakat tettek vele vízállóvá, mások a puskaport szigeteltek vele vagy fogat tömtek az anyaggal. Meleg pakolásként ma is használják köhögés, megfázás és izomfájdalmak esetén is.