Mire használható a lábazatfesték?

lábazatfesték

Lábazatfesték

A házfelújítás és renoválás témaköre manapság egyre több és több embert foglalkoztat, hiszen sok új ingatlan épül fel és rengeteg épület szorul tatarozásra évről-évre. Ehhez azonban jó néhány alapanyagra és kellékre szükség lesz, a lábazatfesték már az utolsó simítások egyike. Igazán hatékony dologról van szó, ugyanis kiadós és időjárásálló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Épülethomlokzatokra, külső és belső térre is kenhető. Kimondottan alkalmas gipszfelületekre, illetve betonra is, a páraáteresztésnek köszönhetően pedig a fal szellőzése könnyedén működik.

A lábazatfesték felvitele előtt mindenképpen szükség van egy alapos felület előkészítésre, kisebb repedések, valamint egyéb hibák eltűntetésére. Általánosságban elmondható, hogy két rétegben kell használni, kevés száradási idő javasolt. A lábazatfesték többségében fehér színben kapható, hiszen ez a legoptimálisabb választás. Nem csupán a szakemberek, hanem a lelkes kezdők ugyanúgy hozzáláthatnak saját kezűleg az otthonuk csinosításának.