Nem ördöngösség a garzonlakás berendezése

garzonlakás berendezése

Garzonlakás berendezése

Ha valakinek csak egy kisebb méretű lakása van, attól még berendezheti oly módon, hogy minden kényelem adott legyen. Bár tény, hogy valóságos kihívásokat tartogat a garzonlakás berendezése, néha még a rafinált lakberendezőknek is. Ugyanakkor a kis lakásnak is megvan a maga előnye, hiszen praktikus, könnyebben takarítható és gazdaságosan fenntartható.

Míg néhány évvel ezelőttig a garzonlakás például Angliában tipikusan a szegénység szimbóluma volt, Amerikában pedig nagyon utálták, addig ma fordult a kocka és egyre többen választják az alig néhány négyzetméteres otthonokat. Nem a legegyszerűbb feladat a garzonlakás berendezése, hiszen ebben a nappali és a hálószoba gyakran ugyanazt a helyiséget jelenti. De egy furfangos mobil elválasztófallal vagy esztétikus térválasztó függönnyel biztosíthatjuk a hálószoba intimitását.

Valamennyi helyet spórolhatunk az összecsukható ággyal, ami napközben kanapéként funkcionálhat. A világos színek használatát egyenesen megköveteli a garzonlakás berendezése, mivel a túl sötét árnyalatok összenyomják az amúgy is kicsi teret. Nem hiányozhatnak egy csöppnyi lakásból a többfunkciós bútorelemek, a felhajtható asztalka, a beépített szekrények és polcok.

Érdekesség, hogy a nagyobb méretű tükrök is növelik a teret optikailag, úgyhogy ezt a megoldást is célszerű megfontolni a garzonlakás berendezése során. Ha kicsit utána olvasunk a témának, akkor nem kell lakberendező segítségét kérnünk, mert mi magunk is képesek leszünk úgy kialakítani a pár négyzetméteres lakásunkat, hogy az ne csak komfortos, hanem kimondottan elegáns legyen.