Nincs hiány magnézium tartalmú ételekből

magnézium tartalmú ételek

magnézium tartalmú ételek

Elég komoly tévhit kering a köztudatban az egészséges táplálkozásról. Egészségesen enni drága! Ez nem teljesen igaz, viszont kitűnő mentsvárként számít azoknak, akiknek nincs elég akaraterejük változtatni az étkezési szokásaikon. Pedig a magnézium tartalmú ételek egész sorából nincs hiány. Csak ezekből egy egészen változatos étrend alakítható ki, nem beszélve az ízletesebbnél-ízletesebb fogásokról. Persze sokkal könnyebb maradni a már megszokott szénhidrátban gazdag, cukros, egészségtelen ételeknél, miközben bekapunk nap mint nap valamilyen táplálékkiegészítőt, mondván, hogy ma is megtettük a tőlünk telhetőt az egészséges életmód felé.

Az egészséges életmód nem kerül többe, mint az egészségtelen. Egy gyors-kaja árából bőven vehetünk különféle magnézium tartalmú ételeket, amelyek más egyéb hasznos tápanyagokat is tartalmaznak, fehérjék, vitaminok, rostok formájában. A kezdetben nehezebb, de mindenképp egészségesebb életmód felé vezető út komoly döntésekkel van kikövezve. Kezdetben elég, ha sorra vesszük az magnézium tartalmú ételek listáját és máris láthatjuk, hogy annyira nem is lehetetlen a helyzet, mint ahogyan azt elsőre gondoltuk.

Miért elengedhetetlen a magnézium terhesség alatt?

Mert a magnézium terhesség alatt fontos szerepet játszik a magzat fejlődésében és az anya közérzetében, illetve a szervezet megfelelő működésében. Értelemszerűen, ilyenkor mindenből valamivel többre van szüksége az anyának, de azért nem szabad semmit sem túlzásba vinni. A tápanyagbevitel fontos, de az még lényegesebb, hogy ezzel kapcsolatban kizárólag fontos forrásból tájékozódjunk. A különféle Facebook csoportok például egyáltalán nem azok, ahol a tagok egymás között osztják meg a tapasztalataikat.

Még akkor sem érdemes feltétlenül megfogadni egy laikus tanácsát, ha abszolút önzetlenségből szeretne segíteni. A meghatározott mennyiségű magnézium terhesség alatt csökkenti a koraszülés lehetőségét és az ilyenkor gyakori magas vérnyomás kialakulását. Ennek tudatában, egyáltalán nem érdemes félvállról venni azt, hogy mennyire fontos a magnézium terhesség alatt.