Titok övezi az Unicum összetételét

Unicum

Unicum

A világon több millió különböző ital létezik, a legfinomabbtól a legkellemetlenebb ízűig. Amikor olyan italokkal találkozol, amelyeknek nincs jó ízük, nem érted, ki és miért alkotta meg ezeket. Aztán később mégis a rajongójukká válsz. Így van ez az Unicum esetében is, ami 40 gyógynövényből készül, különleges és titkos recept alapján. Ez az ital nem használható koktélok összetevőjeként, mivel nagyon erős gyógyhatású íze van.

Az Unicum receptje a gyártó titka. Amellett, hogy ez egy királyi gyógyító által készített keserű, Magyarországon ez az egyik legjellegzetesebb ital. Ezért a teljes receptet még a gyártóüzem személyzete sem ismeri, ami a mai napig biztosította a termék exkluzivitását.

Úgy tartják, hogy legalább 40 féle gyógynövényt használnak fel a készítéséhez. Az Unicum gyártásának technológiája számos eljárást foglal magába. Először az összegyűjtött gyógynövények egy részét alkoholba áztatják, majd lepárolják. A gyűjtemény többi részét 30 napig alkoholba áztatják. A folyamat végén az összetevőket egyesítik és tölgyfahordókba töltik.