Az ízületi kopás enyhítésének módjai

izületi kopás

izületi kopás

A legnagyobb terhelésnek kitett ízületek a térdben és a csípőben találhatóak, ezért ennek hatására gyakran kopás következik be, ami nagy fájdalommal jár. Nem lehetetlen az ízületi kopás okozta kínok enyhítése, de nagyon oda kell figyelni!

Azt is tudni kell, hogy a betegség kialakulásához a rossz testtartásunk is hozzájárul, ami sokszor abból adódik, hogy amikor fáj az egyik oldalon a csípőnk vagy az egyik térdünk, akkor a fájdalom miatt a másikat terheljük. Az ízületi kopás szimptómáit jó minél előbb felismerni, hogy tehessünk ellene. Lassíthatja, sőt, meg is állíthatja a folyamatot néhány óvintézkedés, mint például a testsúly optimalizálása, a kiegyensúlyozott, helyes táplálkozás, a rendszeres torna, ami erősíti a csípő körüli ízületeket és tartóizmokat, valamint a megfelelő összetételű étrend-kiegészítő fogyasztása.

Ugyanakkor sokat segíthet ízületi kopás esetén az akupunktúra, a fiziko- és/vagy balneoterápia, a testtartást javító gyakorlatok, kiegészítők, a fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők, legrosszabb esetben pedig a csípőízületi protézis.