Igénytelen vízi növények kezdő akvaristáknak

igénytelen akváriumi növények

Igénytelen akváriumi növények

Egy szépen berendezett akvárium a lakás éke lehet. Az ízléses dekorelemekkel díszített mini ökoszisztéma nemcsak a gyermekeknek szemet gyönyörködtető. Kezdők is bátran belevághatnak egy akvárium berendezésébe. Kezdetben igénytelen akváriumi növények szerepeljenek a listánkon, azokkal nehéz mellényúlni. Ha beszereztük az akváriumot, alkossuk meg a saját kis vízi világunkat. Az ötleteknek csak a képzelet szabhat határt.

Ha elkészült a dizájn, életet lehelhetünk bele a vízi növények által. Az igénytelen akváriumi növények közül az alábbiaknak valóban kevesebb a szükségletük, mint gondolnánk. Fény- és tápanyag igényük is csekély. A kevés fénnyel is megelégedő törpe vízilándzsát még ültetni sem kell. Elég, ha egy dekorációs elemre erősítjük. Halak és csigák hulladékával táplálkozik.

A jávai páfrányt nem csupán szükségtelen, de egyenesen tilos ültetni, így az igénytelen akváriumi növények képzeletbeli koronájára igen esélyes. A kezdő akvaristák barátja még a Beckett vízikelyhe, ami megelégszik talajtáppal és a sötétebb zugokban is jól érzi magát. Búvóhelyül szolgál rákoknak, kisebb halaknak.

Az igénytelen vízinövények közül talán a legkényesebb, ugyanis ha vízminőség változását észleli, ledobja az összes levelét. Természetesen újra kinőnek, ha vízminőség ismét stabil. Habár zordabb körülmények között is életben marad, rendezett fényviszonyokban egyenesen pompázik. A legjobb a természetes fény, de a mesterséges világítás is segít. Ezeket a növényeket könnyű tartani, búvóhelyül szolgálnak az kisebb vízi állatoknak és díszei az akváriumunknak.