Latex festék által könnyebb a munka

latex festék

Latex festék

A termék tökéletes lehet konyhák és fürdőszobák tatarozására. Olyan helyiségben ajánlatos használni, amelyekben magas a páratartalom, vagyis a víz lecsapódik a falakra. A latex festék víztaszító tulajdonsággal bír, ezen kívül nagyon strapabíró. Ezzel a diszperziós színezőanyaggal nagyon egyszerűen lehet dolgozni. A falra felvitt réteg nem engedi át a nedvességet és a párát.

Az összetételének köszönhetően viszont engedi levegőzni a falakat. Latex festék sokféle árnyalatban kapható az üzletekben. Ha valamilyen okból kifolyólag nem találja a kellő színt, akkor sem kell kétségbeesnie. A szükséges árnyalatot saját kezűleg is ki tudja keverni egy kis kreativitással.

A festés előtt néhány alapvető feladatot el kell végezni! A falakról mindenképp szükséges eltávolítani a port és a különféle szennyeződéseket. Ha a vakolatra szeretné a kiválasztott színt felvinni, akkor a folyamat előtt használjon mélyalapozót! A latex festék felvitelét ajánlott hengerrel végezni. A száradási időt minden esetben be kell tartani a rétegek között.