A láthatósági mellény rengeteg helyzetben kötelező

Láthatósági mellény

Láthatósági mellény

Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetében, kötelező a fényvisszaverő mellény használata. Ez nemcsak a gyalogosokra vonatkozik, akik az út szélén, az útpadkán vagy a leállósávban állnak/járnak, hanem azoknak is, akik kerékpárral, elektromos biciklivel vagy robogóval közlekednek.

A láthatósági mellény a kerékpárúton is elvárt viselet és a kézikocsival közlekedő személyeknek szintén kötelező. A láthatósági mellény, illetve a más, fényt visszaverő ruházat viselésének célja nem más, a kevésbé védett személyek biztonságának megnövelése. A MSZ EN 471:2003. számú szabványban meghatározott elvárásoknak megfelelő láthatósági mellény a KRESZ szerint is javallott, sőt, a csomagtartóban is kell legyen legalább 1 darab, ha meghibásodás, gumicsere miatt az út szélén kénytelen rostokolni.

A láthatósági mellény viselésére nappal is sor kerülhet, ha sűrű köd vagy erős esőzés, havazás áll fenn. Ilyenkor ugyanis nagyon megnehezedik a közlekedés és senkinek nem hiányzik egy váratlan baleset. A láthatósági mellény nemcsak a közlekedésben fontos, de a munkavégzésben is elvárt, ha az terepen zajlik.

Autópályák építésekor, aszfaltozáskor, oszlopoknál történő feladatok elvégzésénél is előnyös. Cégünk honlapjáról nemcsak láthatósági mellény rendelhető, de kantáros és egyszerű nadrágot, kabátot szintén vásárolhat. Így nemcsak a nyári, hanem a téli időszakban is kellően világítani fognak a reflex csíkok. Ezek a ruházatok ugyanúgy moshatóak, mint bármilyen viselet, így koszolódás esetén bátran be lehet dobni a mosógépbe. Forduljon hozzánk bizalommal és rendeljen elfogadható áron belőlük!