Páramentesítő készülék a magas légnedvesség megfékezésére

páramentesítő készülék

Páramentesítő készülék

Az optimális légkör biztosításához egy helyiségben nem mindig elég a hőmérsékletet jól beállítani. Néha ennél sokkal többre van szükség, hiszen a légnedvesség legalább annyira fontos tényező. Az optimum mindenki esetében mást jelent, de a túl száraz levegő ugyanúgy zavaró tud lenni, mint a nagyon nedves. A páramentesítő készülék megoldást kínál a problémára.

Ha egy bizonyos szintnél magasabb a nedvesség aránya, akkor az ki fog csapódni a hidegebb felületeken és penészedést eredményez. Ez egészségügyi szempontból komoly kockázatot jelent. A páramentesítő készülék lényege, hogy átáramoltatja a helyiségek levegőjét egy hőcserélő egységen, amin keresztül eltávolítja a felesleges vízmennyiséget.

A beépített gyűjtőtartályba halmozza fel a cseppeket, majd leállítja a működést, ha az megtelik. Direkt kivezetés esetén nincs leállás. A téli időszakban fokozott az esélye a pára felhalmozódásának. A páramentesítő készülék ilyenkor különösen hasznos szerkezet, ami kényelmesebbé teszi az életünket. Bátran tegyük próbára a képességeit!